Siirry suoraan sisältöön

Kalle Hakola,

on miesten koruihin ja unisex-koristautumiseen erikoistunut korumuotoilija. Nimikkobrändi Kalle Hakola valmistaa käyttövalmiita koruja Suomessa.

Kalle Hakola ammentaa suunnittelussaan brutalismista, kontrasteista ja orgaanisista muodoista. Muotoilijana hän leikittelee uusilla tavoilla, hyödyntäen 3d-muotoilua. Kalle Hakolan korut ovat puettavaa itseilmaisua, jotka piirtävät kantajansa persoonan ja arvot näkyviin.

Ajaton muotokieli yhdistyy kokeilevaan suunnitteluun, korostaen kunkin korun symboliikkaa ja käyttötarkoitusta. Tuloksena on suomalainen design, joka haastaa perinteitä ja vaalii merkityksellisiä tapoja koristautua.

Muotoilun perustana

on perinteiden uudelleenkuvittamista ja henkilökohtaisten tarinoiden veistämistä käyttäjän peroonan symboleiksi. Pohdiskelevilla, kekseliäillä ja helposti lähestyttävillä koruillaan brändi pyytää käyttäjiään määrittelemään suhteensa koruihin uudelleen: niin kokeilemalla uusia tapoja kantaa niitä kuin juhlimalla identiteettiään näiden kiinteäksi muotoiltujen merkitysten avulla.

Brändifilosofia pyrkii haastamaan koruihin liittyvän aseman ja vallan symboliikkaa. Jokainen koru kertoo monista muista tärkeämmistä ja henkilökohtaisista arvoista.

Kontrasti näkyy suuressa osassa Kalle Hakolan koruja sekä teemassa että muotokielessä. Muotokielen alkujuuret ovat brutalistisessa arkkitehtuurissa. Vaikka muotoilija viehättyy brutalismin näennäisesti maskuliininen luonteesta, raa’an visuaalisuuden ytimessä ovat oikeastaan varsin inhimilliset ja sosiaaliset arvot, kuten yhteisö.

“Haluan, että koruillani on syvempi yhteys kantajansa identitettiin. Haluan luoda niille, jotka eivät istu nykyisen tarjonnan lokeroihin tai etsivät jotain niiden ulkopuolelta. Jos en tekisi niin, laiminlyöisin vastuuni suunnittelijana.”